2010-06-25

GLAD MIDSOMMAR

Matte har fått blommor på hjärnan! Allt ska vara blommigt idag säger hon. Så jag offrar mig, för husfriden! Hon fick mixtra till mig med en blomsterkrans i pälsen, men BARA här på bloggen, inte i verkligheten.
Jag ska nog tigga mig en gräddklick sen, det blir tårta idag miss-tänker jag.
Ha nu en riktigt fin midsommar vänner!
Stora tasskramar från Er Fjutt!

2010-06-22

Lite bloggledigt

Jag ligger bakom sängen mest hela dagarna...vi har besök! Jag VET att dom inte är farliga, jag VET att dom är jättesnälla, men skyggisen i mig tar övertassen och varnar! Jag försöker locka fram tryggisen i mig, men han är svårflirtad! Skyggsisen jamar: FARA FARA FARA GÖM DIG! medan Tryggisen jamar: Lugn lugn lugn, tassa fram och hälsa.
Just nu står det 1-0 till Skyggisen! Alltså ligger jag bakom sängen.

Jag tar förresten lite bloggledigt ett tag, dyker upp någon gång då och då och hejar på er. Matte har fullt upp så hon har knappt tid att sitta vid datorn heller.
Tills vi jamas igen: Njut av livet, spinn lite extra högt och sköt om er!

2010-06-16

Vi pruttesterar

Matte är borta mycket just nu så vi får mat på oregelbundna tider! DET GILLAR VI INTE! Matte lämnar huset låst men här inne är det obeva-katt! Hähä!
Det betyder fritt fram för bland annat skötsel av mattes blommor! Vi toppar dem kan man säga! När matte kommer hem har vi jobbat så hårt så vi är helt slut.
I natt kom matte hem halv två. Vad hade hon gjort? Tro det eller ej, men hon hade jagat kattunge! En liten 12-veckors mammalös unge. Men vid ett-tiden gav dom upp, lillkisse hade segrat! Eller inte? Han visste ju inte hur bra det skulle bli bara han gick i fällan. Tidigt i morse hade han kattitulerat! Satt i fällan och var olycklig. Desto lyckligare är han nu. Nybadad, ren, mätt, varm gosig och nöjd. Han har blivit avmaskad, svalt pillret alldeles frivilligt och slocknade i akutmattens famn med ett leende på läpparna.
Här är han! Fortfarande blöt efter badet , men mycket pussvänligare säger matte! :)


2010-06-09

Alla bara beundrar...

Nej, jag är inte bitter! Bara lite svartsjuk!
Matte kommer hem och luktar katt. Ovanligt? Svar: NÄ!
Men nu luktar hon söt kattunge. Och sedan går hon till datorn, tar fram kameran för att ladda ner bilder till datorn. Och det är då det startar!
- Å guuu vaaa thööööööt han ääää! Eller hur Fjutten?
- Mjaaaauuu, jamar jag.
Matte tror då att jag svarar Ja, men i själva verket jamar jag: Fuuuul!
- Kolla lilla rååååååsa nossen!
- Mjaiiiu, jamar jag.
Matte tror att jag svarar  Ja,den är söt. Men icke! Nej, jag jamade ju: Han ser ut som en gris!
Sen lägger hon ut honom på alla möjliga hemsidor, bloggar och Facebook.Och jag får läsa alla kommentarer...
Suck!
Nåjaaaa. Han ääääär väl lite söt då! Lite. Och OK, han får väl vara med på bild i min blogg också! Han söker ett hem förresten. Men först ska han växa till sig och bli stor och duktig. Jag hade nog kunnat lära honom ett och annat, om jag fått chansen...

2010-06-07

Styrelse

Matte har mycket att stå i just nu. Själv har jag det ganska lugnt, inga jobb som väntar, förutom det vanliga förstås: tvättstugan, äta, sova, toa, fönsterbrädan, äta, sova, tvättstugan, toa...
Matte ska på styrelsemöte ikväll. Vi funderar på att starta en egen styrelse här hemma eftersom det faktiskt är vi som styr allt här hemma. Utan oss vore det inte någon ordning alls! Man har visst olika poster i en styrelse har jag hört.
Alltså, den som ska vara ordförande är Linus, eftersom han är äldst och klokast. Vice ordförande blir Minus, för han är väldigt aktiv som vakt och flockförsvarare. Och så kassör, eller kattör som det heter hos oss, det blir nog Michelina. En kattör sköter ju pengarna, men i vårt fall tror jag det blir kattmatsburkar och kvitton på sand och gottis som hon får hålla reda på.  PellePlutt får vara sekreterare, och jag blir hans supplekatt. En supplekatt är den som rycker in när den ordinarie inte kan vara med(typ om Pelle är i kattgården). Ida och My är ju inte ordinarie, eftersom dom är inack-kissar. Dom får vara med på mötena men har inte rösträtt. Jamrätt har dom, dom får komma med förslag och jama vad dom tycker men i viktiga beslut får dom inte sträcka upp tassen och rösta.
Jag återjamar om vad vi kommer fram till på vårt första möte!

2010-06-03

Nu vet vi!

Aha, nu fattar vi! Det var ju en IGELKOTT! En stor rackare, säger matte! Idag regnar det så hela kattgänget är inne. Vi pysslar med våra pälsar och sitter med matte vid datorn. Nu ska ni få se vår gäst. Ser ni att matte matar honom med KATTMAT! VÅR mat! Men ok, vi har mat så det räcker till en utsvulten igelkott också. Vi delar med oss.  Det kan ju hända att Piggel har en hel familj att försörja!
Kolla taggarna,  vi lovar att hålla oss på avstånd.




Nya underligheter

- En stickig boll, jamade PellePlutt.
- Mieee, mer som en taggig sköldpadda, jamade Minus.
- Njeee, jag vill nog påstå att den hade piggar. Jag hann inte räkna dem, piggarna alltså, men jag hann till tvåtusen sexhundra trettiotvå, sen stack han iväg.
- Den lät konstigt, jamade Pelle.
- Den luktade konstigt, jamade Minus.
- Hm...den hade loppor, passa er grabbar, jamade Linus.
- Vi får googla lite och kolla om vi kan hitta vad detta var, jamade PellePlutt.Såg du den genom fönstret, Fjutten?
- Mjauu, jag vågade knappt titta, den såg läskig ut!
I morgon rapporterar vi mer. Jag såg att matte hämtade blixtapparaten, så vi får nog se en bild imorgon!
God Katt, kollegor!

2010-06-01

Vacker men konstig!

Det är nåt skumt med henne! Hon luktar inte katt, hon vill inte leka, hon säger Miaoo på ett sätt jag inte känner till och rör skallen som om hon var en robot! Men vacker är hon! I natt när matte var upp hade jag parkerat mig bredvid henne i klösträdet. Försöööökte få igång henne med lite lek, men nej!
Kan någon förklara vad detta är?

" Jag och ....?"

Allt...

I går ringde telefonen. Jag hörde matte säga:
-En olycka?
-NÄÄÄ, men...
-Hur då?
-En vad?
Matte lät inte orolig, trots att den som ringde sa att det hänt en olycka! Efter en stund skrattade matte Sedan la hon på och började ringa runt efter någon som kunde åka och hjälpa den som hade råkat ut för en olycka.
Nu vet vi alla vad som hände. Såååå, vän-missar, passa er för att vara FÖR nyfikna!
http://kattakuten.blogg.se/2010/may/allt-kan-handa.html