2009-06-22

Matte är glad igen!

Matte kommer in och kvittrar! Matte har sand och gamla löv i håret men är ÄNDÅ glad!
Och nu har jag fattat hela historien!
En av gästerna i bodan fick gå promenad med matte idag. Den här gästen är... aningen rund om magen(säkert mest päls!) och behöver få komma ut för hon är lite...deppig! Selen var svår att få på men matte spände banden så mycket hon kunde. '

Promenaden var lugn och trevlig, men så blev gästen rädd, någonting fladdrade till, kan ha varit en fladdris(fjäril). Gästen fick Stora Paniken och vände ut och in på sig själv och KOM UR selen! Och sprang och gömde sig under Friggebodan. Fattar ni?
Där är trångt, där luktar det urkburk och där kan ingen matte i världen hämta en livrädd katt!

Matte har nu testat en massa metoder.
Locka, leka med fjädervippa, peta pinnar, använda mjuka rösten, använda hårda rösten, använda irriterade rösten(dömt att miss-lyckas) m.m.
Grannen kom och undrade varför matte låg på mage och jamade! Det skulle jag också ha undrat om jag vore granne!
Då kom grannen på att han skulle försöka blåsa piprök under bodan genom ett rör!!! Ha ha ha! Det slutade med att matte blev RÖKT! Röken blåste åt mattes håll och kisse stannade lugnt kvar där under! Sedan fick dom span på var kisse gömde sig och med hjälp av en lång planka petades kisse i rätt riktning. MEN, där var det för trångt att få ut henne! Matte hade tassen under bodan och höll fast kisse. Men det gick inte att rubba kisse, och det var då matte skrek :Hon är för fet! Men med lite lirkande fick matte ut en sandig och smutsig hotellgäst som genast fick komma in på rummet och fräs-cha till sig. Alla är glada, kisse är räddad! Jag miss-tänker att det inte blir några fler promenader förrän matte uppfinner en rymningssäker sele!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Usch vilken otäck historia. Tur att det ordnade sig till slut. Stackars kisse som var alldeles rädd där under. Du får ge en tröstande tass från oss alla.

Nea theCat sa...

Men oj vilket drama du fick se. :)

Glad att allt slutade lyckligt. Tack för rapporterna Fjutten.

Tass!