2010-01-26

Mörkrets inbrott

Matte var väldigt trött i morse. Och lite grinig! Vi försökte stampa igång henne, trycka på on-knappen, men hittade den tydligen inte för hon låg kvar i sängen.
När hon äntligen kom upp och äntligen skulle ge oss mat, fick hon syn på en foderpåse som hon GÖMT inuti en annan påse som i sin tur stod på ett "oåtkomligt" ställe! Och då ropar hon, så jag tror det hörs ända till Katt-alonien! "VEM HAR  GJORT INBROTT I TORRFODERPÅSEN?" Alla vi katter tittade med glittrande ögon på matte och såg oskyldiga ut. Matte börjar nästan tro att påsen hade gått sönder av sig själv, spruckit av tyngden.
Men jag Fjutten, vet sanningen! Det finns ett människouttryck som heter "efter mörkrets inbrott". Efter mörkrets inbrott...fniss...gjorde PellePlutt inbrott. Han smög sig till foderpåsen, gnagde och krafsade och efter några minuter började det låta
"Knak, knak, glufs, glufs"

Matte skrattade snart åt alltihop och frågade Pelle om han hade blivit en ras-katt bara så där över natten. "Vadddddååå dååå?" undrade vi alla.
Pelle kunde ju inte läsa där i mörkret. Han hade gnagt sig in i en påse med foder för Maine Coonkatter!
Det var visst riktigt gott, för det jamade Pelle i alla fall. Jag smakade inte en enda bit, nästan, inte, kanske...nåja men fyra stycken då! Mums!

4 kommentarer:

Dui och Deco sa...

"fniss" bra jobbat! Och du Fjutten "i mörkret är alla katter grå" Nosbuff

Findus, Isak och Rasmus sa...

Oåtkomligt ställe? Jo, det brukar vår människa också inbilla sig att hon har hittat. Vi vet bättre! Smart initiativ av Pelle. Hoppas att ni andra också fick smaka. Kurr och burr.

Anonym sa...

Snyggt jobbat Pelleplutt. Fast du behöver nog kolla synen lite, eller det var kanske med flit du smakade "ras-fodret?" Så borde ju er människa veta att det inte finns några ställen som går att kattsäkra. *hehe*

Nea theCat sa...

Men PellePlutt har kanske lite Maine Coon blod i sig. De vet vi ju inte.

Tass