2010-04-06

Vi fuskar lite...

Fotokull är en riktigt kul grej och det är klart att jag vill vara med. Vi fuskar lite, gör det nå´t? Man ska ju ta den 10:e bilden i första mappen. Men eftersom det heter Foto-KULL så ville vi visa en alldeles speciell bild, nämligen just en FOTOKULL!
Lite historia:
En kattflicka kom till vår Tomtestuga kl 15 en måndag sommaren 2008. Hon skulle bli avlivad samma dag och det kunde min matte inte tillåta. Katten hade ett namn...Doris. Men det byttes snabbt till...Ängel...eftersom hon varit så nära att bli en kattängel. Vår lilla Ängel var dessutom dräktig .VÄLDIGT dräktig. Alldeles KOLOSSALT dräktig. Sprickfärdig, sa matte. Och skulle alltså ha avlivats kl 14 på måndagen. Helt sjukt!
Tisdag morgon kl 8.09 går matte ut och kollar Ängel, som direkt flyttas till Katt-BB, en låda som är fint och mjukt inredd.
En unge föds, två, tre och fyra! Matte tror att allt är klart! 4 fina svart-vita friska ungar. Hä hä...vilken luring!
Ängel visste minsann att det inte var klart. 5:an kom, 6:an kom...och SJUAN kom!
Så blev det en hel sommar med barnpassning, rolig sådan! När ungarna blev lite större fick vi träffa dem, och leka med dem. Det var jättekul!
Här är bilden:

8 kommentarer:

Findus, Isak och Rasmus sa...

Det måste man väl verkligen kalla för en fotokull! Så underbart söta de är, de små kissarna! Tänker också på vilken tur mamma katt hade, som råkade på din matte. *snörvel* Det finns visst två änglar i den här historien - för visst var matte en räddande ängel?

kattensippo.com sa...

Vilken fin bild och vilken fin berättelse. Vi är alldeles gripna här. *sniff*

Dui och Deco sa...

Vilken bild! och en underbar berättelse, vilken matte du har! Nosbuff

Maja sa...

Rapport från Ängel.
Numera är mitt namn Maja och jag bor i Sävast.Min matte kom och tittade på mina ungar för hon ville så gärna ha en liten katt.Men nu blev det så att jag valde matte och det kunde hon inte motstå,matte säger att jag är den finaste och snällaste i världen.

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Findus Isak Rasmus: jaaa, verkligen en underbar foto-kull :)
Sippo: alla ungarna svart-vita, som farbror Sippo :)
Dui och Deco: matte rodnar :)
Maja: Vilket fiiiiiint besök! Självaste Ängel=Maja! Så roligt!Vi känner oss hedrade!Stor kram!

Klosterkatterna sa...

Ojoj, sådana små... man nästan känner hur moderskänslorna vaknar till liv och man får lust att slicka dem omsorgsfullt. Jag skulle ha blivit mamma, men fick inte därför att jag har för många tår på baktassarna. Ibland undrar jag hur det skulle ha blivit om jag fått ungar...? Småttingarna på er bild är i alla fall jättesöta! Och vilken historia... tänk att någon vill döda en mamma som just skall till att föda - det är pälsresande!

Tass från Imma, abbemissa.

Nea theCat sa...

*slår med tassen i bordet* vad är de för hjärtlösa människor som skulle ta livet av en havande mor? Hur kan man göra så!?! Så glad att ni räddade livet på alla.

Hoppas alla 8 har de riktigt bra i dag!

Nospussar

Wikki Bloggkatten sa...

Mjau Fjutten det här tycker jag var den finaste foto-kull-bilden av alla jag sett!
NosPuss Wikki