2012-01-14

Lek-tion

Matte är hos Vilse Pannkaka och har lek-tioner. Ni förstår, det finns mycket som den här lilla katten behöver lära sig! Jag känner igen mig, i det mesta.
Matte tränar henne i att inte vara rädd, plockar upp henne, sätter ner henne, plockar upp henne, sätter ner henne. Tränar henne i alla ämnen som finns på en katts schema. I träningen ingår också LEK! Jag minns hur det var, jag fattade ju inte varför matte viftade med en vippa framför nosen på mig. Vi som har haft en tuff kattungetid, vi har inte haft tid att leka, vi har kämpat för att överleva...

I lek-tionerna bl. a ingår "sprätt-med-liten-matbit". Det är en kul lek! Matte sprätter iväg små torrisar med fingrarna, och man ska då studsa efter dem och får äta upp dem när man är framme! Andra lekar är: fånga fjädern, tassboll(Vilse får då vara målvakt och matte "skjuter" pingisbollar på henne), Gömma Råttan, klätterlekar och dragkamp.

Hörni, ha en lugn lördagskväll så jamas vi mer imorgon!

Lunchrast i Tomtestugan!

6 kommentarer:

Findus, Isak och Rasmus sa...

Torris-sprättande är helkul, det tycker Isak också! Så fint att Vilse får LEK-tioner. Honn måste ju få prova på allt som hon missat tidigare, sötnöten. Kurr och burr.

Kjelle Bus sa...

Ni ska se att den där Vilse i pannkakan snart går ut katt-skolan med högsta betyg när hon har en sån lärarinna som er matte !

Hjulia huller om buller, eller Smulan, Amanda och deras 2 benta sa...

Jaga torrisar är jätteskojsigt!
Det gillar vi med, mest Smulan.
Hon jagar dom runt på golvet å "dödar" dem innan hon äter upp dem ;-)

=^.^=

Nosbuff

Dui och Deco sa...

Vi gillar alla grenarna! Vilken tur att Vilse har fått komma till er och eran toppenmatte.Nosbuff

Xantippa sa...

Imponerande pedagogik. Kattifierad av Skolverket, antar jag?

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Hej hopp! Jag hurrjamade för tidigt, trodde blogspot hade ordnat upp svarsfunktionen på varje enskild kommentar...men det var bara den här allmänna som funkade. Ja, pedagogiken är godtassad och kattifierad av Skolverket:) Det som är viktigast i Skolplanen är att allt ska gå i lekens tecken!