2012-07-28

Förändringar och konstruktionsfel

Det var någon som frågade om jag var kvar bakom sängen FORTFARANDE? Nej då, bara på dagarna! Gästerna har åkt hem, och jag var faktiskt modig och var framme de sista dagarna.
"Vad är det där för en katt då?" hörde jag en gäst säga.
"Det är vår snyggis, eller skyggis" svarade matte.
"Ja, han var riktigt snygg" sa gästen och jag blev alldeles lycklig inuti mig!

Nu berättelsen om förändringar: Minus
Det handlar om kissproblem för hans del. Han har kissat ofta och FEL! Grundproblemet är FIC-sjukdomen han har och att han är stressad i hela kroppen. Vet ni vad han fick: utevistelse "på recept"! Matte har fått släppa på "vara-ute-själv-förbudet" för att få Minus stressnivå att minska. Det är bara det, att när Minus stressnivå minskat, har mattes ökat! Hon är så rädd att det ska hända honom något, utevistelse KAN vara riskabelt nämligen, säger matte. Hon springer och tittar i fönstren, hon går ut och ropar, hon går in i skogen och lockar på honom... Ibland är han borta längre stunder och då håller matte på att "gå upp i molykyler". Men vi har inget val, får man recept på en medicin, ska man ta den!

Och nu till "konstruktionsfel": Minus
Matte visste det, vi alla visste det. Vad? Jo, att Minus skulle råka i slagsmål. Det är ju en av orsakerna till hans stress, att han ser hela "Hells Angels kattsektion" här utanför när han sitter i fönstret och glor. Han blir vansinnig att de är på HANS revir och inte kan jaga bort dem! Men vad har han gjort nu då? Jo, slaggats förstås och fått ett hål i huvudet. Dvs. ett bett i pannan, framför örat. Och där sitter konstruktionsfelet hos oss katter, anser matte. VARFÖR blir det alltid infekterat? Såret sluter sig och där inne ligger bakterierna och odlar sig själva! Så nu är det öppning av sår och rengöring som gäller var tredje timme. Matterinären gör behandlingen så Minus behöver inte åka till stickisen, det är tur det!

Nu måste jag sluta för idag, får träningsvärk i tassarna av allt tassande på tangenterna. Tar och kryper in bakom sängen och filosoferar lite!
"Jag är mjuk, men tuff"/Minus

4 kommentarer:

Alice sa...

Oj kan man få utevistelse på recept? Vilken vettis har ni? Jag tycker att det enda vettisar gör är att stickas och skriva ut recept på äckliga pillar som man skall tvingas svälja. *ryser*
Hoppas både Minus och matte får ner stresshormonerna och blir bra igen.
Du var jamarns modig som vågade dig fram de sista dagarna och gästerna hade helt rätt, du är en snyggis!
*nosbuffar*

Kattmaffian sa...

Ja vi förstår att matte är nervös när Minus är ute. Det var vår matte i början också när vi var ute. Men nu har hon vant sig. Och vi har vant oss vid att vi måste komma in på kvällen. För vi får inte vara ute på natten.

Vilka kloka gäster ni hade som kunde se att du var en stilig katt.
För det är du ju. Minus också med sår och allt.
SvansKram

Nea theCat sa...

Men stackars Matte. Ja alltså Minus klarar sig nog :)

Kan det vara så att ju längre Minus får frisedel att vara ute på egen tass ju mer lugnare blir han och inte känner att han måste kriga mot hela Hells Angels kattsektion varje dag?

(Som matte skrattade när hon läste det om Hells Angels kattsektion. :D)Nosgos

Kjelle Bus sa...

Hade inte en aning om att man kunde få utevistelse på recept ??
Synd bara att det var en elak katt därute som gav Minus på huvudet :(