2010-05-13

Pelle gjorde något riktigt dumt

Ni vet ju att matte var på en minisemester. Under en semester kopplar tvåbeningarna av, och för att kunna koppla av  MÅSTE vår matte fixa till det så att vi katter har en bra vikarie. Det hade vi även den här gången. Det var samma som förra gången och vi fick massor med mat och mådde som små prinsar och prinsessor!

Det vara bara Pelle som ställde till det. ORDENTLIGT! Han ställde till det så att matte knappt kunde sova på semestern. Han rymde! Vår mittemellanhusse och hans tjej var hit och dom skulle låna mattes och husses bil. Pelle stod beredd bakom ytterdörren och trängde sig ut.
Schwisch...så var PellePlutt ute på rymmen!
Pelle är inte den typen som litar på tvåbeningar. Han litar BARA på tvåbeningen som heter matte. Han gömde sig och mittemellanhusse fick inte in Pelle. Matte fick rapport om händelsen och trodde det allra värsta, att Pelle aldrig mer skulle komma hem(matte har livlig fantasi!)

Matte rekryterade en Spaningsgrupp från FBI. Spaningsledningen hade sitt högkvarter hos grannen. Det var fem spanare som jobbade hela helgen, plus kattvakterna. Sammanlagt 7 personer fick jobba för att Pelle klantat till det! Och matte satt där 140 mil bort och kunde bara följa spaningen via telefon och SMS.
På söndagen fick matte rapport om att PellePlutt varit SYNLIG! Matte andades ut! Det var ju den här dagen dom skulle stänka vatten i skallen på lillhusses bebis. Så det var en viktigt dag även för matte. Matte kunde pusta ut i alla fall.
Mat och vatten hade spanarna sett till att sätta ut, så Pelle behövde inte svälta.

Men hur slutade det hela då, undrar du?
Joooo, när matte och husse kom hem sent på måndag kväll, klev dom ur bilen, matte visslade och....Pelle svarade MJAAAAUUUUU! Han kom springande direkt, glad och med svansen högt som om ingenting hade hänt! Tre dygn på rymmen. Matte alltså. Och även Pelle!:)
Vi hoppas att matte aldrig mer ska rymma...eh eh eh...åka bort. Om hon åker bort, följer vi med nästa gång!


"Om matte rymmer, rymmer jag"

8 kommentarer:

Findus, Isak och Rasmus sa...

Så skönt att PellePlutt är hemma igen! *suckar lättat* Det var säkert svårt för matte att vara långt borta och inte veta vart Pelle tagit vägen. Desto gladare blev ni väl allesammans, när matte kom hem och även rymlingen dök upp. Det är jättesvårt att hinna parera, när man öppnar ytterdörren och katterna sitter redo med spikskorna påsnörda för snabb start! Matte vet. Som tur är, kommer vi bara ut i trapphuset. Sedan är det stängda dörrar överallt. Kurr och burr.

Anonym sa...

Nämen Pelle då! Din jamlars buskisse, du får inte skrämmas på det där viset. *hytter med svansen* Fast det är ju ändå rätt bra att du inte litar blint på människor, det kan sluta illa. Skönt att ordningen är återställd.
*tass*

Xantippa sa...

Vilket bra gömställe, när inte ens FBI kunde hitta det!

Dui och Deco sa...

Vad skönt att Pelle är tillbaka igen! Förstår att alla var jätteoroliga, just att vi ska smita är mattes värsta mardröm. Och att sen inte vara hemma, puh. Nosbuff

Trollungarnas Värld sa...

Phu vilken historia! Vad glad jag blev när jag läste att Pelle kom så fort matte kom. En mycket klok katt måste jag jama *kurr*

Nea theCat sa...

Instämmer med föregående jamare! Skönt att både rymlingarna (matte och Pelleplutt) kom tillbaka till slut.

Xantippa sa...

Hej. Hur trivs Tomten i sitt nya hem? Vore kul med en kort rapport om det från dig, Fjutten!

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Finuds Isak Rasmus: Hihi...spikskorna påsnörda är en exakt beskrivning! Matte har en viss teknik att sätta in foten först, som brukar hindra oss. Men när "främmande" kommer som inte är sååå insatt i det hela...passar en del på!
SIppo: PellePlutts mamma Trulsan lärde Pelle att man bara kan lita på VISSA tvåbeningar. Och man ska ju lyssna på sin mamma!:)
Xantippa: Jäpp,FBI blev grundlurade!)
Dui och Deco: Matte drömde verkligen mardrömmar om vad som hänt med Pelle...vaknade och var genomblöt av svett och med hjärtat dunkande. Så lättad hon är nu när Pelle är hemma!
Maya: Pelle är verkligen klok, men det hade varit ännu klokare om han INTE smitit! :) Matete brukade ju kalla Pelle för PellePlåster förut, eftersom han har varit "mattemissbrukare" :)Klart han blev störd när matte bara stack iväg!
Nea The Cat: Skönt att ordningen är återställd! Jag saknade dem bägge! Pelle och jag brukar kompis-putsa varandra så det var mysigt när han var hemma igen!
Xantippa igen:) : Joooodååå, det kommer en färsk rapport snart!