2010-09-06

Nej, det var inte jag!

Matte hade sorterat så fint. Hon hade lagt alla gem i ett fack, alla häftapparatsstift i ett fack, nålar i ett fack och allt låg så fint på rätt plats. Lådan hade matte ställt på fönsterbrädan. Då kom det ca 6 kilo katt och hoppade upp där. 6 kilo katt som viftade till med en av de fyra...och lådan fick vingar! Den flög runt hela rummet, 67 varv, gjorde en looping, en tunnelroll och en ryggflygning och till sist landade den med en krasch i golvet!
6 kilo katt heter Ida och hon flydde snabbt från brottsplatsen med ovanligt hög fart för att vara Ida. Hon flyttar inte sina 6 kilo så snabbt annars, men nu var det snabba tassar iväg. Nu sitter matte och sorterar igen, undrar om hon behöver någon hjälp. Hm...nä, det ser ut som om hon vill vara ifred. Hon har en irritationsrynka mellan ögonen. 
Klart slut från Fjutt-redaktionen!


5 kommentarer:

Findus, Isak och Rasmus sa...

Oj, oj, stackars matte! Men på fönsterbrädan borde bara saker stå, som tål lite luftfärder. Det är vår fasta övertygelse efter diverse äventyr med luftburna prylar och kissekatter... Kurr och burr.

Anonym sa...

Oj då. Det var en rejäl flygtur den gjorde. *hehe* Kan förstå att 6 kilo Ida fick vingar under tassarna. Det måste ju blivit världens smäll när allt åkte i backen.

Dui och Deco sa...

Men man kan ju inte ställa saker hur som helst,vi katter känner ju att vi har ansvar för att hjälpa till.Och vill man inte ha hjäp med att få ned saker från fönsterbrädan så ska man kanske inte ställa något där. Nosbuff

Xantippa sa...

Milda Matilda! 6 kilo, det var ingen liten madame *imponerad*.

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Findus Isak Rasmus: Håller verkligen med, där ska det helst bara ligga vackra katter! :)
Sippo: Det blev en ordentlig smäll, vi trodde först det var en jordbävning. Naturligtvis var Minus först på olycksplatsen. Matte fick hindra honom från att kliva in bland alla vassa nålar.
Dui och Deco: Prexix min åsikt! Matte får skylla sig själv!
Xantippa: Yes, madame Ida är...kraftigt byggd! :)