2011-12-11

Besök av Polisen

Vi blev rädda! Det knackade på dörren. Bestämda knackningar var det!
Matte gick och öppnade och där stod två poliser i uniform. "Nej, tänkte PellePlutt, vad har matte gjort, nu är det kört!" Matte hann tänka hemska tankar hon med, innan poliserna hann börja berätta.
Polisen hade fått larm om en överkörd katt. De hade precis varit och hämtat den och undrade om matte kunde hjälpa till. Det var meningen att katten skulle ha av- humhumhum(det där ordet vi inte får jama om). Men poliserna tyckte inte att katten verkade speciellt skadad, och hade katten i en låda i polisbilen. 

Matte fick komma med och titta på kissen, och så fick han komma med in till oss. Poliserna var jättesnälla, de hade chipkollat katten och matte ville att de skulle ringa och kolla med vakthavande befäl om kissen kunde få komma till veterinären på en kontroll. 

Under tiden gick matte omkring med katten och tänkte. Hon märkte att kissen var VÄLDIGT MAGER, och väldigt trött. Alltså måste kissen ha varit ute ett bra tag. Mattes datahjärna började arbeta, det knakade och brakade och gnisslade i hjärnvindlingarna, och så sa hon högt: Jag vet vem som äger katten! Det här är Musse! Och snabbt in på den riktiga datorn och fick fram ett telefonnummer. Jo, då Musse var fortfarande borta, och ja, han är helt svart och kastrerad. Nu var matte nästan säker på att det var han, och Musses matte och husse blev förstås glada. Poliserna blev också glada, och fick köra iväg till nästa viktiga uppdrag!(eller så åkte dom och drack kaffe:))

Musses familj kom och hämtade honom och nu får ni hjälpa till att hålla tummarna för att Musse blir återställd. Han var så slut att han inte orkade äta själv. Innan familjen kom hade matte förstås petat i honom både äggula och grädde utspädd i vatten, med doseringsspruta. Imorgon ska han till veterinären, eftersom han var uttorkad.

Vilken dag, det var inte nog med detta! Nytt inlägg senare!

Trött men tacksam!


11 kommentarer:

Alice sa...

Vilken fankattisk tur att polisen kom till er matte och att hon kom på att det var Musse! *kurr* Tänk vad glada både musse och hans tvåbeningar måste vara nu. Vi håller alla tassarna för att Musse återhämtar sig helt.
*nosbuffar*

Hjulia huller om buller sa...

Vi håller med Alice, vilken tur Musse hade som har fått komma hem igen. Vi ber SkaparKatten att hålla tassen över Musse och han återhämtar sig snabbt!

=^.^=

Nosbuff

Dui och Deco sa...

Vi håller alla tassar vi har för att det går bra för Musse. Vilken tur att han kom just till er med poliserna.Nosbuff

Anonym sa...

Hurrjam för de kloka poliserna som kom till er matte med kissen. Det var tur att den inte blev av-humhumhumad.

Max och Måns sa...

Vilken dator!!
Mycket imponerat att bara jama fram "Musse" så där.
Hoppas han reder sig.

Puma sa...

Vilka underbara poliser som kom på tanken att fråga er Matte om hjälp. Och vilket lyckligt slut att kissen kom hem till sin älskade familj igen.

Findus, Isak och Rasmus sa...

Hoppas att allt blir bra med Musse nu efter olyckan! Tänk så glad Musses människa(or) måste ha blivit när de fick höra att han hittats. Vad man måste undra när ens kisse är borta! Kurr och burr.

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Men kära hjärtan då, så jamarsfin kisse. vilken tur att den fick komma hem igen till matte och husse. Hoppas Musse återhämtar sig snabbt.
Jamarsglad nyhet, du kom med fjutten.
Vilka snälla poliser oxå, som kom till er, så kisse får omvårdnad och komma hem igen.


Tass Tass

Pelle sa...

Oj vilka fantastiskt kloka poliser det finns! Och din matte sen! Nu håller vi tassar och människors tummar för att det går bra.

Xantippa sa...

Hur har det gått med Musse? Här är vi oroliga.

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Det var en väldans tur för Musse att Pålisen lämnade in honom hos er och att er mattes datahjärna fungerade så snabbt :)