2009-03-03

Skinkrace

En del av er känner till detta sedan tidigare, ordet SKINKRACE alltså!
Vad är detta? Jag kommer nu att beskriva hur ett sk Skinkrace går till.

Först utrustningen:

Rökt skinka av den finaste sorten
x antal katter
1 st matte/husse(som kan vissla)
1 hus/lägenhet att springa runt i
Gömställen


Sedan förutsättningarna

Skinkan måste vara färsk
Katterna måste vara på snabba tassar
Matten/hussen bör vara liiiite tossig
Huset/lägenheten inte alltför pedantiskt skött
Gömställena bör vara klurigaGenomförandet

Matte(eller en husse)hämtar skinka från kylskåpet. Så fort vi hör Skinkplastprasslet rusar vi dit. Eventuella mattor som ligger på golvet förvandlar vi till rufsiga högar på vägen dit. Så sitter vi och stirrar på skinkan och försöker hypnotisera den att HOPPA ner i våra gap. Det går tyvärr inte. Nåja, matte studsar iväg och gömmer sig någonstans i huset, bakom en dörr eller bakom en gardin. Så vissslar hon Skinkvisslingen och vi kommer störtande! Vi låtsas leta efter matte, trots att vi vet att hon står där typ bakom dörren(Detta tillhör den sportsliga delen av racet). Pelle glufsar i sg första biten och nappar oftast även Minus ranson. Man får tassa sig så han inte tar allt!

Sedan springer matte till ett nytt gömställe och vi efter...ha ha! "Nej säger matte, inte fuska nu grabbar! Stanna här tills jag visslar!" Hon gömmer sig snabbt och visslar. Vi låtsas irra omrkring lite för att öka spänningen, men sedan hittar vi skinkan och matte och tuggar som tossingar.

Kul lek! Testa den någongång vänner! Tur att man har en tossig matte, livet vore tråkigt annars!

2 kommentarer:

Nea sa...

Åh låter kul. Mycket roligare än gömma Dentapaws som matte tvinga mig leka jämt.

Over & mouse
Nea theCat

Unknown sa...

Vilken rolig lek. Undra om jag kan lära husse att gömma sig bakom dörren. Vi har nämligen inga gardiner kvar då husse skulle tvätta dom och fick hela gardinstången i skallen. Men hur låter en skinkvissling???