2009-12-27

Tomten finns!

Vänner! Matte har bestämt en sak, och vi jamar med! Morris har bytt namn, han heter numera Tomten! :)
Det finns nämligen en hel del som stämmer: han bor i en liten stuga, han kom till jul, han gillar klappar, han är snäll, han tycker om god mat, han älskar att bli kliad i skägget(!).
Det som inte stämmer...kan vi ju bara jama så här i förbigående, är att Tomten bet matte! Nåja, ett misstag förstås och vilken skräll, DET VAR MATTES FEL! Hon retade honom! Då får man skylla sig själv(det känns som om jag jamat detta minst 32 gånger tidigare).

Igår...kom första spinnkurrandet! Matte är modig, hon tog inte bort händerna trots att Tomten tagit en tugga! Hon fortsatte ge Tomten sin kärlek...och då fick hon höra att spinnmaskinen startade. Först lite tyst och försiktigt, sedan brummade det i hela stugan! Vi kikade ut för vi trodde att det landade en helikopter här utanför!

Tomten har 5 ungar, det visste ni inte? Det är hans Tomtenissar! Dom bor med sin mamma, som då måste vara Tomtemor. Nu börjar vi få klart för oss hela sammanhanget, eller hur? Nej vänta nu, nu har det blivit något fel, jag kom just på att ungarnas mamma heter Lucia... Nu blev det inveckatt, invecklat!
Jag sätter mig och putsar tassarna en stund och funderar. Ni får kolla på en av Lucias ungar, alltså Tomtens son...så länge:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Söt Tomtenisse!
//Elliz

Unknown sa...

Klart man tar sig en tugga när någon håller på att retas. Fråga min husse bara. *hehe* Skönt att dom kom överens och att han började superspinna. Sånt är mysigt.

Unknown sa...

Åhh, vad Fjutten skriver bra! Han har bästa bloggen i cyberrymden. En riktigt talang! >`x´<