2010-02-07

Tomten har fått provanställning!

Matte har varit konstig i dag! Glad fast ledsen! Tomtestugan står tom...
Tomten har fått provanställning, och om det visar sig att allt går bra, har Tomten fått en alldeles egen farbror att sköta om! Ett alldeles eget hus ute på landet. Vi önskar så att han äntligen "hittat hem". Vi vet ju att Tomten har varit med om mycket i sitt liv. Någon tappade bort honom, någon svek honom...
Matte kommer alltid att finnas kvar i Tomtens liv. Hon är hans Personliga Ombud, vad som än händer/tassar.
Det är mörkt i Tomtens stuga i kväll och det är lite vemodigt.
Vi gör allt för att få matte på andra tankar. PellePlutt strimlade sönder en hel papperskasse, Michelina hjälpte matte att smutsa ner den rena tvätten, Ida sprang framför fötterna på matte så hon fick snubbelsjuka och själv ska jag pussa matte mitt på nosen! NU!

5 kommentarer:

Findus, Isak och Rasmus sa...

Tänk att man inte vet vad man ska känna? Glädje för att Tomten får tomta för en alldeles egen farbror? Eller lite, lite sorg för att Tomtestugan är tom? Fast mest glädje, i alla fall! Bra att ni sysselsätter matte ordentligt. Kurr och burr.

Anonym sa...

Såna där blandade känslor kan vara jättejobbiga. Men vi håller tassarna för att det går bra för Tomten och jag tror nog han har en speciell plats i sitt hjärta för er matte.

Dui och Deco sa...

Vad svårt, klart man är glad att Tomten får en egen farbror men samtidigt är det ju tråkigt när kompisarna försvinner. Men vi får nog mest vara glada ändå!Tur att matte har er som tar hand om henne så bra! Nosbuff

Xantippa sa...

vad kul! Är det en gammal farbror? Är det nära så ni kan hälsa på?

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Blandade känslor som jamat!
Matte har ont i huvudet idag, hon har tänkt för mycket! På Tomten! Så Pelle har lagt sig över hennes axlar/nacke för att lindra värken. Tass för att ni alla förstår så väl!