2010-02-12

Vi tror...

MATTE ÄR HEMMA IGEN! Äntligen! Och vi sitter och tjuvlyssnar när matte berättar för husse om Tomten. Våra öron flaxar! Vi tror att Tomten kanske kommer tillbaka till Tomtestugan. Efter helgen ska dom bestämma hur det blir. Tomten har en egen våning där han bor nu, ja hela övervåningen har han för sig själv. Men han är rädd att gå ner till snälla farbror V. och vill bara gömma sig. Känner jag igen mig? Suck, jaaa! Minns ni att jag låg uppe på badrumslampan i två månader?
Det är inte lätt att glömma allt hemskt man varit med om i sitt liv. Det är inte lätt att veta vem man kan lita på.


Vi alla hoppas att Tomten skulle våga gå ner till sin farbror, lägga sig i hans säng och spinna. Men just nu känns det långt borta...
Jag tror jag måste gå och sköta om matte lite, hon ser ut att behöva lite spinn i örat just nu.

7 kommentarer:

Nea theCat sa...

Du är duktig Fjutten som vet när matte behöver spinnterapi.

Klar att Tomten är blyg. De hade ja också varit om ja aldrig bott med människor förr.

Hoppas det ordnar sig.

Tass!

Anonym sa...

Missen behöver nog bara tid. Det kan ju ta jättelång tid innan man glömmer bort allt hemskt som hänt en tidigare. Vi håller tassarna för Tomten.

Imma sa...

Våra skyggisar Assar och Sixten har också övervåningen för sig själva, och de kommer bara ner om nätterna... och de har bott här sedan i september. Man måste ha en ängels tålamod med katter som farit illa - att återvinna deras förtroenden går inte fort, men när man väl knutit kontakten har man en vän för livet. Tycker ofta att människor väntar sig för snabba resultat... låt stackars Tomten få den tid han behöver, och i gengäld får hans husse världens mest trogna och kärvänliga misse!

Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas matte.

Dui och Deco sa...

Tycker nog att farbrorn behöver ha lite tålamod. Allt är ju nytt för Tomten. Bra att du tar hand om matte! Nosbuff

Findus, Isak och Rasmus sa...

Stackars Tomten, det är klart han är lite försiktig av sig när han hamnar på ett nytt ställe, med en ny människa. Hoppas allt löser sig till det bästa. Det är säkert en djurvän, som vill väldigt väl, som han hamnat hos. Då är det ju bra om han (hussen) kan få stöd och tips. Bra att du tar hand om matte. Människor behöver uppmuntran emellanåt. Kurr och burr.

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Tass för uppmuntran vänner!
På måndag ska vi bestämma hur det blir. Det har ju inte gått mer än en vecka, och ja, som ni alla jamar, vi skyggisar behöver tid och kärlek i massor!

Anonym sa...

ja ge matte lite spinn i örat,det behöver hon nog..