2010-03-03

Tomten minns sin barndom!

Tomten har gått i barndom, säger matte! Och det betyder att han vill LEKA! Han studsar omkring i sin lilla Tomtestuga och jagar pälsrådisar på ett snöre. Det är ett väldigt gott tecken eftersom han varit rätt allvarlig hela tiden. Under sin tid ute fanns ingen tid för lek. Det var jakt och matsök hela dagarna och en kamp för att hålla sig varm.
Jag minns själv hur det var. Matte tog en fjädervippa och försökte "få igång" mig. Jag fattade...ingenting! Vad ville hon att jag skulle göra med den? Jag stirrade på matte med frågande ögon. Eeeeeehhh? Inte förrän Pelle visade mig vad lek var, insåg jag vad man skulle göra. Och det var KUL!

Nu kommer jag och matte att tassa lite tyst ett tag. Vi är lite upptagna några dagar, men återkommer med nya rapporter efter helgen. Tassa lugnt, svansarna högt, spinnmaskinerna redo och njut av livet!

Leka mera matte!

Att ha en vän och tvättmaskin!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Så skönt att han äntligen leker lite då. Jag minns när jag själv fick en sån där fjädervippa i skallen. Fattade ingenting först. *generad*
Jättefina bilder på er alla. *tass*

Findus, Isak och Rasmus sa...

Vi gillar också bilderna på er! Vad skoj att Tomten börjat leka. Då har han nog börjat slappna av alltmer. Han blir nog en riktig hustomte. Eller hysstomte? Kurr och burr.

Trollungarnas Värld sa...

Så skönt att Tomten börjar leka. Det är ju ett tecken på att han börjar känna sej trygg i sin nya miljö och kan slappna av *tass*

Klosterkatterna sa...

Det är alltid lika hemskt när man möter en liten misse som inte "vill" leka... de har fått bli vuxna alldeles för tidigt, och behöver få hjälp att hitta tillbaka till kattungen inombords. Skönt att Tomten får låna er matte!

Var inte orolig, grabben - vi väntar tills du har tid att blogga igen.

Tass från Imma, abbemissa.

Xantippa sa...

Vad du är ljuvlig Tomten! Bra bilder.

Xantippa sa...

Vad du är ljuvlig Tomten!

Nea theCat sa...

Matte säger att de e något speciellt med Tomtens blick. Den har många historier att berätta! Det syns att Tomten har varit med om mycket!

Tass

Dui och Deco sa...

vad härligt att Tomen börjat leka! Då mår han nog bättre nu! Nosbuff

Maja sa...

Vilken lajbans mysfarbror! Våran tant Molly leker åxå. Molly och jag brukar leka tafatt.
Molly är bra på fotboll. Hon kan t.o.m. dribbla med baktassarna.

Den allvetande brädhögen sa...

*skutt skutt skutt*
-Leka?
Hallå kissarna!
-Någon som vill leka med en fyrtassad pälsvippa?
*skutt skutt skutt*

Vänliga svansvift!