2010-09-28

Slagsmål

Matte kom hem sent igår kväll. På något sätt, som bara vi katter kan känna, var det nog lite synd om henne. Pelle hade jouren och tog hand om matte. Han trampade och körde spinnhealing. Ingen av oss kunde sätta tassen på vad som egentligen var problemet med matte.
I morse när Pelle skulle väcka matte kunde matte inte öppna ena ögat! Det var blått och en det fanns en stor bula i ögonbrynet. Nu fick vi veta att matte varit i "slagsmål" igår, med en transportkärra! Matte och Vildas matte var i ett garage. Dom letade efter en katt(vad annars?)som hade smitit in där och inte hittade ut igen. Det var trångt och dåligt med lyse, och matte satt foten på en transportkärra som då SLOG upp i mattes panna. Aaaaaaaaj!

Katten hittades i alla fall och kattens ägare också, så trots att allt är matte väldigt glad! Hon funderar just nu på att sminka det andra ögat i samma blåa nyanser så att inte blåtiran syns!

Förresten har vi en gäst här. Han bor i tvättstugan en stund, tills han har kvicknat till. Han har varit på kattrering och så har han öronskabb. Därför får vi inte träffa honom. Synd! Jag ber matte ta en bild och sätta in här sen, så får vi alla spana in honom!

Spinn lugnt vänner!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk så bra er matte har det med en kisse som alltid har jour. Kan förstå att ni var lite förbryllade över mattes problem. Det är ju inte var dag man slåss mot transportkärror.

Dui och Deco sa...

Vad bra att ni tar han om matte! Vi katter har ju en speciell känsla för när det behövs. Skönt att de fick tag i katten i alla fall även om det är eländigt med mattes öga.Nosbuff

Findus, Isak och Rasmus sa...

Vilken lömsk transportkärra som bara hoppar upp sådär! Tur att matte alltid har tillgång till jourhavande katt hemma. Hoppas färggrannheten runt mattes öga inte blir alltför långvarig. Kurr och burr.