2011-01-15

Stackars kollegor

Termometern visar 29 grader katt idag, nej KALLT menar jag. Som vanligt, jag kan inte jama det nog många gånger, så är vi tass-samma att vi inte behöver gå ute och vara hungriga, törstiga och ha kalla tassar.
Matte har varit mycket bekymrad, eftersom det har dykt upp katter som har haft svåra skador av kölden. Föreningen Kattakuten har hjälpt många av våra kollegor som varit riktigt illa däran. Tyvärr kunde inte Pinglan räddas. Hon hade för svåra skador av kylan. Men Pinglan fick 5 dagar inomhus, i värmen, god mat och mycket kärlek. Hon var en tapper kisse, en förebild för oss katter!
Pinglan fick fem dagar av det goda kattlivet...


Sedan har vi  Hedvig och Hedda som sökte hjälp hos varsin familj. Matte tror att Hedvig hade suttit fastfrusen någonstans. Hedvigs svans hade svåra skador på undersidan och trampdynorna var såriga. Svansen gick inte att rädda, veterinären opererade bort den! Men Hedvig mår mycket bättre och är glad trots att svansen är borta! Bättre svanslös än hemlös!
Hedda har skador på öronen, och de kommer nog att ramla av. Men Hedda myser i värmen vid stödmattes dator, och känner sig trygg och glad.
Nässe hade varit ute länge, hans päls var inte längre päls, utan en sköld. Nu är Nässe en nakenkatt, precis som Norton, som också kom in från kylan med en stor pälsklump över hela ryggen och sidorna.
Nu är det Lill-Molles tur att få komma in. Han har också en pansarpäls över hela ryggen. Igår kväll var mattes föreningskamrater ute och letade och försökt få in Lill-Molle. Det blev kallare och kallare. Tillsist fick dom ge upp, men ska försöka fånga in honom idag. Tänk om jag kunde få chans att berätta för honom vad skönt det är att vara inne, att han inte behöver vara rädd utan att det faktiskt finns tvåbeningar som är snälla och godhjärtade. Jag tror att Lill-Molle har glömt bort det nämligen.
Kära vänner, tänk lite extra på våra hungriga och frusna kattkollegor där ute. Om du eller din vän vill bli medlem i Föreningen Kattakuten i Norrbotten, kan du tassa in här >>  MEDLEM.

8 kommentarer:

Nea theCat sa...

Matte säger att det gör så ont att läsa om alla katter som far illa nu i vinter.

Stackars små vänner. Sådana lidande de utstår.

Anonym sa...

Uschjam! Vi sitter alla här med gråten i halsen när vi läser om Pinglan. Det är så sorgligt att hon skulle behöva gå bort nu när hon äntligen fick komma in i värmen. Men hon slapp i alla fall vara ensam när stunden kom.

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

Usch vad hemskt det är för oss katter att gå ute i denna kyla, men tur att det finns tvåbeningar som tar hand om oss och får vara inne i värmen.
Tass/
Mimmi
Chicko
Tarzan
Sessan

Max och Måns sa...

Skönt att det finns 2beningar som tänker på oss katter.
Förra vintern var vi utomhus i en koloni med katter, så vi vet att det inte är skönt alls!

Nosbuff från Max & Måns

Dui och Deco sa...

Vi blir så ledsna, tänk att det ska behöva vara så här. Pinglan fick i alla fall några dagar i värme, trygghet och omtanke. Er matte är fankattisk.Nosbuff

Findus, Isak och Rasmus sa...

En stackars hemlösing har det förstås alltid svårt, men vintern är extra grym mot våra medkatter. Det gör så ont i oss att tänka på, att en del är så illa däran att de inte kan räddas. *gråter* Kurr och burr.

minque sa...

Åh man blir så förtvivlad när man hör om alla stackars missar som far illa av kylan! Det gör ont i hjärtat!

Xantippa sa...

Hej Fjutten och god fortsättning. Har haft datorproblem så jag har inte kunnat kommentera. Vill bara säga att du skriver otroligt rörande om dessa stackars kolleger, och matte ska försöka betala en summa till din kattakut varje månad. Jag inbillar mig att katter i Norrland har det svårare med tanke på kylan...