2011-09-23

Metakatt

Minus har kisseriproblem...igen. Det har har är ju en sådan där sjukdom med konstigt namn feline idiopathic cystitis, FIC.
Den sjukdomen "är ännu en ganska miss-tisk sjukdom: trots flera undersökningar känner man ännu inte till den exakta orsaken till att sjukdomen bryter ut."

Tre gånger har han haft det sedan början på sommaren. I ungefär en vecka har han ont och kissar ofta ofta. Idag är det riktigt synd om honom, och matterinären har börjat ge honom smärtstillande, Metakatt(Metacam säger matte att det heter, egentligen). Därför luktar det av den där medicinsmörjan i hela huset! Blääää! När Minus får det i munnen skakar han på huvudet och smörjan sprutar runt i hela huset! Men han är ändå jätteduktig, det mesta sväljer han och så får det åka ner i magen och sedan ut i blodet och göra gott i kroppen.

Vi undrar om det är någon annan ute i landet som känner till den här sjukdomen? Och om det är någon som kommit på något bra knep som hjälper? Minus får något som heter Cystease, som innehåller glukosamin. (Shit vilka svåra ord jag jamar idag!). Och så försöker matte få honom att dricka mycket vatten, vilket inte är det lättaste. Han föredrar dessutom torrfoder...men nu kommer det att bli "tvångsblötfoder" för hela slanten.
Minus Grönöga!6 kommentarer:

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

*skakar på huvudet* Nää jag har inte hört talas om den kisseri sjukdomen.
Matte säger att man kan hälla vatten på torrfoder , det gjorde hon när jag var trattkatt. Det första jag vill göra när jag hade paus från tratten var nämligen inte att dricka.
Så hon var lite orolig att jag fick i mig för lite.
Hoppas nån annan kan ge några bra tips på den där sjukdomen med konstifikt namn !

Dui och Deco sa...

Nej, vad jobbigt. Stackars Minus. Vi vet inget vi heller men det finns det nog andra som gör tror vi.(Wikki eller Sippo kanske)Nosbuff

Anonym sa...

Nämen Minus då. Du måste ju hjälpa till lite och ta din meducin så du blir en frisk kisse igen.
Vi håller tassarna för att du snart blir bra och slipper ha on.

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

MEN Kära Minus, du måste ta den däringa medicinen så du blir jamarsbra, vet du, mjau
Vi har injte heller hört talas o mdeen däringa sjukdommen
Kanske Wikki eller Sippo?
Jama med dom.
Tass Tass
en Jamars trevlig helg önskr vi er alla iaf

Findus, Isak och Rasmus sa...

Stackars Minus, det är verkligen inget kul när kisseriet bråkar. Tyvärr kan matte inget om sjukdomen, utan har bara sett förkortningen. Hoppas att Metacam-meducinen får snabb effekt. Kurr och burr.

Anna Lundström sa...

Hej Minus! Jag har haft kisseriproblem tidigare, men när jag började äta RC´s foder för utekatter +7 år så gick det till sig. Kanske ni ska prova byta foder? Cystease är också en bra kur, funkar finfint, fast jag gillar inte att ta tabletter. Blää!

Jamar från huskatten Thia