2011-10-22

Arkeologen

Matte har skaffat sig en ny sysselsättning! Hon ägnar sig åt arkeologi. En arkeolog ägnar sig åt utgrävningar.
Från Wikipedia:
Yrket består ofta i att utföra och dokumentera utgrävningar för att sedan analysera fynden. I analysen ingår att placera in materialet i sitt sammanhang på tidsskalan (datering) och dra slutsatser genom att jämföra med tidigare funnet material. 


Efter det att Minus har varit till veterinären har matte börjat gräva. I kattlådan! Alltså mer än normalt... Dessutom har vi fått en kattsand som ger stenhårda klumpar. När Minus varit på lådan, gräver matte och analyserar fynden och jämför med tidigare funnet material, alltså precis som en arkeolog. Sedan antecknar hon.


Ni tror nog att matte blivit helt knasig(eller blivit...?) men det här handlar om att katt-lägga hur mycket Minus kissar och hur ofta. Viktigt arbete med andra jam. Minus har FIC, som vi jamat om tidigare, och vi ska nu göra allt för att få honom att känna sig bättre. Han ska få medicin(Metacam, fast jag påjamar alltid att det heter Metakatt) och en specialmedicin som Djursjukhuset har fixat. Plus att han äter Cosequin. Och så ska vi vara extra snälla mot honom så han inte behöver känna sig stressad. Vi har utsett honom till chef så att han ska få en högre status. Han ska bara äta blötmat och dricka mycket vatten. Och så ska matte gå ut med honom i sele varje dag så han känner sig lite viktigare än oss andra. Det bjuder vi på, bara han slipper kissa 26 gånger varje dag. 


Vi rapporterar om de arkeologiska fynden när det gjorts en utvärdering!


Sschhhhhh...tassa tyst, chefen sover!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men stackars Minus. Tur att ni andra är så snälla och låter honom vara. Till och med en chefstitel ger ni honom. Alla borde ha såna vänner som er.

Dui och Deco sa...

Stackars Minus. Låter som ni har en bra plan för att hjälpa honom.Nosbuff

Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan sa...

MEN stackars lille Minus
Hoppas han kryar på sig.
Bra att ni har en jamars bra plan för att hjälpa honom.

Tasskram till er alla

Nea theCat sa...

Om minus får en så kunglig behandling kommer han säkert inte att vara stressad. Men sen kanske han tror han är kung på riktigt och tassar runt och jamar order till er andra.

Nåjam, hoppas Minus i alla fall blir bättre riktigt fort.

Nosgos

Findus, Isak och Rasmus sa...

Många krya på sig-kurr till Minus. Snällt av er att tassa tyst när Minus sover. Kurr och burr.

Pelle sa...

Stilig chef, liknar mig! Hoppas han mår bättre nu. Nospuff!

lillies lya sa...

Åh så söt chefsminus är när han sussar!! Hoppas att Minus mår bättre snart!!