2012-07-07

Hemma

Matte har varit på en resa och datorn har stått alldeles stilla i nästan 10 dagar! Retsamt att vi inte får igång den själva, för då skulle vi ha bloggat som aldrig förr!
Som ni förstår har vi haft kattvakt när matte och husse var borta. En BRA kattvakt som höll oss med utomordentligt god service! Mer mat på faten än när matte är hemma! Jisses, vad vi ätit! Tror att jag blivit lite rund om magen faktiskt!

Det tråkiga är att Minus har kissproblem...igen! Ni vet FIC-sjukdomen som han har, den har aktiverats igen. När han blir lite stressad kommer den tillbaka, och han får springa på toa som en tok. Det kommer bara några droppar. Det är ju inte urinstopp, utan han har "retsamma slemhinnor" i urinvägarna.

För er mattar och hussar som vill veta lite mer:

Urinvägsproblem hos katt (idiopatisk cystit). 
I de flesta fall av urinvägsproblem hos katt hittas ingen grundorsak till inflammationen i urinvägarna. Forskning har visat ett bristande samarbete mellan nerver i urinblåsan och de skyddande glukosaminoglykaner som bekläder urinvägarna. Detta glukosaminoglykanlager skall hindra mikroorganismer och kristaller från att fastna i urinvägarnas vägg.
Hos katter med urinvägsproblem är det visat att det finns en lägre koncentration glukosaminoglykan i urinen samt en ökad genomsläpplighet i urinblåsans vägg. Teorin är att bristen på de skyddande glukosaminerna leder till att retande substanser i urinen påverkar urinblåsans vägg som inflammeras.

Så Minus får Glukosamintabletter och så får han Metacam i 5 dagar. 

Matte ska gå ut och ta in Pelle och Minus från kattgården nu, så att jag får lite sällskap! Har låååååångtråååååkigt!

2 kommentarer:

Hjulia huller om buller sa...

Toppen med en braig kattvakt som inte snålar med maten.
Lite kompensation måsta man få när ens tvåbenta är på rymmen!
Hoppas att medikaninerna hjälper!

=^.^=

Söndagsbuffar

Dui och Deco sa...

Skönt att matte är hemma igen! Hoppas att Minus blir pigg snart igen. kul att du är tillbaka! Nosbuff