2013-03-20

Är det verkligen matte?

Matte kom hem, men vi är inte riktigt säkra på att det verkligen är hon! Hon luktar inte som vanligt, andra dofter på kläder och "hela hon". DESSUTOM låter det inte som matte. Människan har mörk röst och kraxar. Ibland nyser människan så att hela huset skakar. Imorse hade människan på sig en ny, jättekonstig mössa så PellePlutt blev alldeles läskig i pälsen, tog fram flaskborstsvansen till och med.Så vi är lite misstänk-samma.

Men hon/han(man kan tro att det är en hane då rösten är så mörk) verkar ändå göra allt som matte brukar göra, och sover på mattes plats i sängen(ni vet långt ute på kanten då vi breder ut oss!)och vi börjar tro att det faktiskt är matte!
Vi får se lite senare idag, kanske har hon fått något fel i rösttillverkningen eller så.

Minus, ett kapitel för sig!
När matte varit borta har Minus slagits här ute så det yrde pälstussar. Han tog jobbet som röjare på blodigaste allvar. Han har ett stort jack i det andra(fd. hela örat)och  nr.3- och nr.4-tårna på högertassen är fastklibbade. Människan, den som KAN vara matte, doppade hans tass i ljummet såpvatten igår för att göra rent och lösa upp det klibbiga.  Idag kraxade människan, den som KAN vara matte, att hon skulle gå ut och kolla om det syns någon "brottsplats" där ute i snön, där miss-handeln har ägt rum.Det lär vara både blod och päls där. "Man kan få en ledtråd då om vem han slagits med, om man ser färgen på pälsen som åkt av i slaggiset" kraxar människan, den som KAN vara matte.

Här är härskaren i huset, Minus af Lilla Huset Vid Skogens Början.
Med denna makthavare i huset, kan man vara lugn!


4 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Det är nog matte ändå även om hon låter konstigt. Hoppas att Minus läker ihop fort.Nosbuffar

Pelle sa...

Minus håller reviret rent! Bra det, så gör jag också.
Min matte nyser och låter konstig också. Säker på att det är matte för jag nattade henne igår och vaknade bredvid hennes kudde i morse när hon började låta konstigt

Libra sa...

Det är helt klart er matte eftersom hon ligger på hennes plats. Man snor ju inte varandras sovplatser om man är människa verkar det som.
Duktiga Minus som håller er trygga för inkräktare!
NosGos

Anonym sa...

Good answer back in return of this query with real arguments and telling the whole thing about that.


Here is my weblog; compositor