2013-08-19

En liten rapport

Älskade vänner! :)
Här kommer en liten rapport från oss i norr. Sedan den 22 juli har vi ju haft vår Minus skadad. Han har åkt fram och tillbaka mellan hemma och Djursjukhuset.
Ingenting har varit sig likt! Ibland har matte varit pessimistisk, ibland hoppfull.

Idag är Minus glad!
Han har ett hål i magen men hälsar att det ska fixas på onsdag. Vi kan knappt komma ihåg alla olika turer, men jag försöker jama en liten sammanfattning:
22 juli: Minus blev attackerad av en hund, lungblödning, sårskador och inläggning på Djursjukhuset..
Sedan hemgång men Minus mådde riktigt dåligt så efter några dagar blev det inläggning igen. Han ville inte äta, ville bara sova, hade hög feber. Piggade på sig lite, kom hem, blev dålig IGEN, matvägrade, hade en enorm böld under magen, kunde inte gå. Blev inlagd och opererad. Fick komma hem, fick starka mediciner. Började äta, men kräktes upp antibiotikan. Fick infektion i såret :(, åkte in igen, dränerades på var, fick med antibiotikasprutor som matte gav, åkte in igen, mer illaluktande var spolades ut. Matte fick sedan spola igenom hålet i magen 4 gånger varje dag. Minus var enormt duktig, matte behövde inte ens hålla i honom.
Med hjälp av antibiotikan och genomspolningarna har nu varet minskat, och nu tror veterinären att de ska kunna "sy ihop Minus" på onsdag.

Som ni förstår har det varit jättejobbigt, men det är så många som varit vårt stöd under den här tiden. Nu ser det ljusare ut, men matte vågar inte ropa hej, säger hon(vad nu det betyder?)
Pelle och jag har tyckt att Minus varit jättekonstig. Allt har liksom varit FEL! Han har haft en stor plastbunke kring skallen också, luktat fel och inte kunnat vara ledarkatt alls. Pelle har vikarierat när Minus varit sjukskriven. Vi får se om Minus blir så pass frisk att han kan börja jobba igen. MEN, han får ALDRIG mer vara ute på andras gårdar och försöka försvara oss. Kattgården, säger matte, är det ställe som gäller i framtiden!

Tur att Minus är försäkrad...men han har nått taket nu. Själv vet jag inte vad det betyder, men matte säger att era mattar och hussar vet vad det är. Något med pengar är det i alla fall!

Jag försöker skriva lite oftare nu, så ni får rapport om hur det går när Minus ska sys ihop :)

Tills dess, kram och jam på er alla!

5 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Åh så jobbigt. Hoppas verkligen Minus blir pigg igen. Be Snuffefonden om hjälp så tassar vi in en slant dit.Ta tass om varandra.NOsbuffar

Hjulia huller om buller sa...

Vi håller tassarna att Minus blir helt bra snart och kan vara sitt gamla jag igen!
Vi skickar lite extra kurrterapi och spinnhealing till honom.

=^.^=

Nosbuffar

Anonym sa...

Vad skönt att höra att det ser ut att gå åt rätt håll med Minus. Du lille goding, Minus! Håll oss uppdaterade Fjutten, så ofta det går. Xantippa

Kolfart och Gräddnos sa...

Milda katter vad illa det kan gå. Usch och fy för dumma skällisen.
Nu håller vi alla tassar för att Minus ska bli hel igen.
Skickar massor med NosGosar och Kurr!

Findus, Isak och Rasmus sa...

Åh, så tufft ni har haft det! Hoppas verkligen att det snart blir helt bra med Minus. Det är läskigt att tänka på, att det kan gå så tokigt så fort när olyckan är framme. Skällisar kan ju vara så himla mycket större än oss katter, så det blir väldans farligt i slagsmål. :( Kurr och burr.