2009-06-28

Välkomna våra vänner!

Lite svalare nu så vi orkar sätta oss vid datorn en stund. Vet ni, vi har fått igelkottar i vår skog! Mattes kompis har räddat två stycken från ett ställe där det var farligt att vara igelkott(stor farlig väg). Och så har dom fått komma till vårt Igelkottsreservat! Hihi!

Vi hälsar dom mycket välkomna hit. Jag hoppas att jag får span på dom i natt när dom är ute och nosar i buskarna. Här ifrån min Första Spanarplats i datarummets fönster ser jag det mesta som händer där ute.

Jag har nu varit in på Kattipedia och läst om igelkottar. Hör här: Igelkotten är beklädd med taggar, lever av insekter, maskar och mångfotingar. MÅNGFOTINGAR? Blev alldeles kall om nosen! Vi har fyra tassar, är vi katter mångfotingar, tänkte jag. Men pust, det visade sig vara helt felkattigt. Mångfotingar är små läskiga djur med en massa småfötter. Vi katter är stora underbara djur med fyra tassar! En viss skillnad!

Tassa lugnt grabbar och tjejer!

3 kommentarer:

Nea theCat sa...

Åh låter trevlig med nya kamrater.

Men Fjuttis.. tänk på att sådana stickisar kan ha loppor som hoppar över. Tro mig loppor är inge kul att få! Så var lite försiktig va.

Tass!

Unknown sa...

Så snäll din matte är som har ett reservat för små igelkottar. Men som Nea säger, akta dig för lopporna.
Så kan du väl be honom att inte käka upp Masken Börje.
Tass.

FJUTTEN sa...

Vi matar dom med kattmat så dom inte ska behöva äta upp Börje och hans polare! Och jag hoppas lopporna inte orkar hoppa i värmen utan stannar kvar på igelkottarna! :) Ha en fin dag!