2009-12-05

Svält

Mina kollegor, mest inackissen Ida och min mentor Minus, har väldigt bestämda uppkattningar om hur länge en katt får vara utan mat. Två timmar utan serverad mat betecknas som svält. Tre timmar är allvarlig svält och fyra timmar betecknas som miss-handel av katt. En hel sovnatt utan mat, dvs ca 6 timmar i mattes värld, är i deras gul-gröna ögon anmälningsbart till Länsstyrelsen!

Jag bör då tillägga att det finns torrfoder tillgängligt för Minus och oss andra, om behov skulle finnas! Ida har en specialmat som bara hon tycker om, och den serverar matte många gånger under en dag. Då springer Ida till matskålen(som jag jamat om tidigare=den enda motion hon får) och svansar framför mattes fötter....och i förrgår hände det!
Vad, vad, vad?

Vi hör ett brak, ett skrik och ett AJ-AJ-AJ följt av diverse onämnbara mänskliga ord som påminner om sådant man fyller vetevärmare med(helt vete). Vi plockar fram flaskbortssvansarna ifall någon obehörig tagit sig in i huset, vi springer dit...och ser matte som skramlat ihop i en hög där på golvet! Ida har alltså fällt hela matte! Matte snubblade över Ida och, som den djurvän hon är, för att inte landa på Ida och skada henne, utförde matte en typ av dans kombinerat med ett skutt, en piruett med skruv och ett svanhopp som tyvärr slutade på det hårda golvet. Stackars matte!

Det blev inga bestående skador på vår matte, hon kan fortfarande förse oss med mat, klia på oss, pussa på oss och tömma kattlådan. Alltså, de viktigaste funktionerna är ok!:)

Tass och hej, leverpastej!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Aj, jag skrattar morrhåren av mig. Vi ser verkligen framför oss hur din matte snurrar runt i luften i en akrobatisk manöver, för att inte landa på kissen. Det är ju var katts mål att få sin människa till sådana konster, minst en gång i veckan.
Tassen upp till matte som agerade på helt rätt sätt. Tassen upp till er som övergick till svansberedskap mot eventuell inkräktare! *klappar tassarna*

Dui och Deco sa...

Ros till matte! Skönt att allt gick bra till slut! Tasskram

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Sippo: Fniss, minst en gång i veckan :) Matte var ju rädd att det skulle bli platt katt*ryser*
Dui och Deco: matte tassar för rosen, vi plåstrar om henne, nej är som plåster på henne och låter henne inte vara ifred!:)