2011-04-30

Attacksorken

Det här som jag ska berätta för er nu är en sann historia hämtad direkt ur verkligheten.

Jag satt på spaning på fönsterbrädan inne i huset. Matte, PellePlutt och Minus var ute i trädgården. Pelle var precis i skogskanten och nosade ivrigt rakt ner i en lingontuva. Man såg bara halva Pelle med svansen viftande rakt upp. Plötsligt kom det en stor sork skuttande upp ur tuvan. Pelle sprang efter och sorken vände sig om och skrek: Stick din fula kattusling!

Men Pelle brydde sig inte utan jagade iväg sorken till grannens tomt. Där försökte han hugga sorken i bakdelen men sorken vände sig om och visade sina gula långa tänder och försökte hugga tillbaka! Nu blev det en riktig fight! Pelle hoppade på sorken men stannade upp eftersom sorken gjorde utfall mot Pelle och attackerade honom!

Då kom Minus skuttande. "Vad har du där för kul grej?"undrade Minus och satte nosen invid sorken. Attacksorken blev nu riktigt grinig och studsade upp mot Minus nos. "Hoppsan, jaha om det ska vara det på det viset struntar jag i dig, sursork!"
I villervallan lyckades då sorken smita in under friggebodan hos grannen. Pelle kröp efter och sedan vet vi inte riktigt vad som hände.  Kanske tog dom ett snack om meningen med livet, eller så åt Pelle upp sorken. Ingen som vet, ingen som vet!

Hörni, ibland är det bekvämt att vara innekatt! Man får mat på faten och behöver inte bli attackerad av den mat man jagar!

6 kommentarer:

lillies lya sa...

men... så där får väl inte maten göra! Attackera så! Den skall ju ligga still och bli uppäten!!! en sån middag!!! *stönar!
nosgos, buff å gottisar
M&K

Anonym sa...

Verkligen en sursork, fast jag skulle nog också bli lite irriterad om någon försökte käka upp mig. *funderar* Men visst är det skönt att vara innekatt och få maten serverad.

Findus, Isak och Rasmus sa...

Vilken dramatik! Det låter ganska skönt att få mat på fat. Jamarns vad läskigt om Sheba-bitarna hoppade upp och bete en i nosen. Kurr och burr.

Dui och Deco sa...

Oj, oj! Sorkar verkar vara lite läskiga med långa vassa tänder och sådär.Spännande jakt! Nosbuff

Anonym sa...

Det var en sork med spunk i! Maken till uppnosig sork har jag inte hört talas om. Vet att stora råttor kan attacker katter men små sorkar.

Nosgos på er

Mimmi, Chicko,. Tarzan, Sessan sa...

Usch vilken elak sork som var på det viset.
Mat ska väl inte attakera?
den är ju till för att ätas upp och inte beté sig så.
Visst är det skönt att vara innekatt och få mat på faten istället. håller vi med om.

Mimmi, Chicko,. Tarzan, Sessan