2011-09-12

Svampkamp

Höst + blött + varmt=svamp
En del svampar sägs vara ätliga, men de som attackerat vår kattgård är inte ätliga, utan äckliga! Nu är det ju så här, att jag är inte ute i kattgården, men Minus och PellePlutt har skvallrat om att det växer svamp där. Rena invasionen!
Matte fick nog igår, och gick ut och "plockade svamp". Hon hade skyddsutrustning på sig: regnkläder, oömma skor och gummihandskar. Innan hon gick ut, ropade hon till husse:
- Vet du var skott-kärran är?
Nej, men hur tänkte du nu matte...ska du skjuta svamparna, undrade jag. Det måste jag se!! Så jag satt på första parkett på fönsterbrädan och tittade ut. Ähum, nu förstod jag, matte baxade in en kärra i kattgården, som hon skulle lasta svamparna i.
Så började svampjakten! Det var snoriga svampar, blöta och sega svampar, stora bruna geggiga svampar, små rökiga svampar och även en och annan smal och hal svamp som smet ur mattes hand.
Tur att matte hade gummihandskar, annars hade hon inte vågat ta i dem. Matte jobbade på och tillslut kunde hon baxa ut kärran och tömma den i skogskanten.
Kampen mot svampen var över, för den här gången!

7 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Låter som svampar man kan klara sig utan, skönt att matte tog tag i det så ni kan vara ute utan att trampa på en massa slemmiga saker. Nosbuff

Anonym sa...

Fy för svampar! Urk. Husse säger att han aldrig skulle ta i såna där svampar.

Hjulia huller om buller sa...

Vilken stooor rastgård ni måste ha om er matte behöver skottkärra för att frakta bort svamparna! Synd att de inte är mumsiga knallgula kattareller.
Vår husse använder skottkärran till att frakta bort fallfrukt till skogen med för att Bambi inte ska komma in i trädgården och äta.
Nån enstaka svamp har vi i gräsmattan, men inga i rastgården.

=^.^=

Nosbuffar

Findus, Isak och Rasmus sa...

Slemmiga svampar låter inte trevligt alls. Tur att matte kunde få bort dem. Ni får pussa lite extra på henne ikväll. Kurr och burr.

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Svampinvasion i rastgården ??!!
Fyjam så otäckt det låter !!!

Nea theCat sa...

Oj vad svamp ni hade då i eran gård. Har hört att en del sådana kan vara giftiga så det var ju tur matte tog bort dem.

Nosgos

lillies lya sa...

Vi gillar INTE svampar! Urk och blää! vi har snattat svamp ett par gånger, i synnerhet de där små vita Kellebus-svamparna är roliga att leka med, men smakar man på dem är de så äckliga att man behöver kattiljoner torsk och tonfisk för att få bort den läbbiga smaken!
*ryser
nosgos å gottisar
Maurice & Kajsa