2013-01-18

Mina öron spetsas!

Telefonen ringde i morse.
Matte svarade.
Jag försökte tolka hennes ansiktsuttryck men det var svårt för det vara både "lättad" och "fundersam" som jag såg i hennes uttryck.
Ord som jag uppfattade:
Hej S.... (veterinären)
Svans
Behålla
5 centimeter
Av sig själv?
Ingen infektion
Ena örat
Samma sak där?

Hur ska vi få ihop någonting av det här nu då?
Matte får förklara! Varsågod:
Någons svanstipp kommer troligtvis att "skrumpna" av sig själv, han har INTE ont och den blir bara ca 5 centimeter kortare i så fall. Det blir ingen amputation då det ser ut att ordna sig på naturlig väg. Troligtvis blir det samma sak med det ena örat. Det kan låta lite läskigt, men så länge han är pigg och inte verkar ha ont är det större risk att amputera nu, ett större ingrepp med infektionsrisk.

Någon är som ett plåster på stödhemmets egen katt, han vill vara NÄRA NÄRA. Stödhemmets egen katt är inte lika pigg på detta ännu, men hon kommer snart att inse vilken underbar vän Någon är. När man är liten och har varit med om så mycket otäcka saker som Någon, är det inte konstigt att man söker en trygg pälsboll att mysa med, även om den trygga pälsbollen fräser...
Han luktar ju fortfarande konstigt, och har underliga saker för sig som att vilja leka och busa! Men jag är säker på att de kommer att bli vänner!

Berättar mer så fort vi har fått slutrapporten!6 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Goda nyheter då men det låter lite läskigt. Tänk så härligt att få mysa in sig och känna värme och omtanke. Nosbuff

Kjelle Bus aka Charlie Rascal sa...

Låter som förhållandevis goda nyheter , även om jag nog allt tycker det låter lite otäckt med att tappa svansen och en bit av örat !!

Pelle sa...

Låter läskigt fast det är bra att det inte var värre.

KARLAVAGNEN sa...

Jag har ropat in en sovsäck till Någon hos Klosterkatterna. Förmedlar du kontaktadress till Klosterkatternas mattar (Jr och Sr)?
Och skulle inte Någon gilla den så kanske Någonannan katthemskatt skulle uppskatta den?

Klosterkatterna sa...

Hej, Fjutten! Som Nisse och hans matte (Karlavagnen) tassar, har de ropat in en sovsäck som de vill skänka till Någon. Men vi behöver veta vart vi skall skicka den. Kan du hjälpa oss med det?

Tass från Imma, abbemissa.

Vår mejladress: srcarina@telia.com

Ville Fjutt-Fjutt, kallad Fjutten! sa...

Så fint av Nisse och matte! vi blir jätteglada! Vi mailar in vår adress och sedan vidarebefordrar vi sovsäcken till Någon!