2013-01-28

Värsta veckan!

Ni kan inte ana er till vilken hemsk vecka vi hade, förra veckan.
Och vi är inte säkra på att det hemska är över ännu.
Min bästa kompis PellePlutt blev sjuk! Han bara låg, helt apatisk, ville inte äta, inte dricka, ingenting!
Matte tog febern, han hade 40.1 i feber! Så Pelle fick åka till...Läbbiga Stället!
Och inte nog med det, han fick STANNA på Läbbiga Stället. Han var så slut så han orkade inte ens protestera. Veterinären märkte att Pelle hade ont, troligtvis i magen. Medan matte var kvar fick han fotografera magen(röntgen) och ta blodprov. Pelle märkte knappt vad som hände.
Sedan vinkade matte hej då till Pelle, och Pelle fick följa med personalen till ett litet sjukbås.
Matte var jätteledsen men vill inte visa för Pelle hur orolig hon var.

Blodproverna visade att Pelle kanske har en bukspottkörtelinflammation. Pelles prover fick åka ända till Tyskland! När vi fick provsvaren i fredags visade värdet på 32, och det ska vara högst 5. Pelle har fått smärtstillande, antibiotika och medel mot illamående. Han har fått dropp och han har matas genom en spruta rakt in i munnen. Matte har inte kunnat göra någonting alls, bara vänta! Hemskt! Det har varit knäpptyst här hemma, vi har liksom bara tagit oss igenom dessa hemska dagar.

Febern började gå ner, men Pelle ville inte äta. Han var rädd och kröp ihop i sin koja. Han kissade rakt ner i filten och kände sig ruggig. På fredagen bestämdes att Pelle skulle få åka hem, kanske han kunde komma igång att äta bättre hemma där han var trygg?
På fredag kväll var Pelle hemma, men hemskt dålig. Jag har aldrig sett matte såååå orolig. Hon var helt apatisk hon med! När matte tog i Pelle skrek han. Han vägrade äta, och kröp in i ett hörna längst inne i sovrummet. Vi andra låtsades som om vi inte såg Pelle. Vi ville inte se att vår vän var så dålig.
När matte kollade Pelle vara han knallröd under magen och på ett av bakbenen, och svullen. Dessutom var han BLÅ i pälsen!(trolig förklaring har vi fått efteråt, tyget som han legat på i kojan på djursjukhuset kan ha färgat av sig när han kissat på det).
(är ni med fortfarande, det blir långt det här!)
Så på lördagen fick matte ringa in jourveterinären och Pelle åkte till Läbbiga Stället igen.
Pelle var duktig, och veterinären fick kolla "det knallröda". Troligtvis hade Pelle fått en reaktion på medicinerna!
Veterinären såg nu till att skicka med specialmat och sprutor(burr) så att matte kunde mata Pelle med spruta rakt in i munnen. Alla mediciner togs bort då man inte kan veta vilken av dem han inte tålde.

Hemma igen! Vi låtsades fortfarande inte om att han var där. Sent på lördag kväll fick husse i Pelle lite vanlig mat från fatet! Gissa om vi hurrade, fast jättetyst! Igår åt han lite mer från fatet, och idag har han t.o.m. ätit lite torrfoder! Han är trött och sover mycket, men ögonen är lite piggare!
Vi vågar knappt hoppas, men vi hoppas i smyg! Vi vill ha tillbaka vår "gamle Pelle", som busar och putsar på oss andra!
Matte har pratat mycket om en "försäkring" som räddade Pelle. Jag tror ni vet vad hon menar, för alla vi vet att det är dyrt att vara på Läbbiga Stället i flera dagar.

Vänner, håll tassar och tummar för PellePlutt! Ska gå smygtitta på honom nu, har inte vågat nosa på honom ännu.
Pelle på sjukan!

Aj aj, rött och ont!

Idag, bättre!9 kommentarer:

Unknown sa...

Men uschjam så hemskt. Stackars lilla Pelleplutt. Vi håller tassarna för att han blir bra igen.
Många tröstbuffar till er alla, från oss alla (även husse).

Dui och Deco sa...

Vi håller alla tassar vi har. Hoppas verkligen Pelle blir bra nu. Nosbuff

Findus, Isak och Rasmus sa...

Oj, så jobbigt för er alla den veckan måste ha varit. Nu håller vi alla tassar och tummar för att Pelle snabbt kryar på sig. Kurr och burr.

Alice sa...

Stackars lilla Pelle Plutt och stackars er matte! Vi håller alla tassarna för att han blir frisk igen och skickar massor av kurrterapi och spinnhealing!
*nosbuffar*

Anonym sa...

Snälle Pelle, bli frisk!

Xantippa

Hjulia huller om buller sa...

Håller tassar, tummar och sänder en bön till SkaparKatten för att Pelle Plutt blir bra igen snart!

=^.^=

Tröstebuffar till er alla

Wikki sa...

Vi håller tassar och tummar för Pelle! Och vilken duktig matte att hitta det röda och ta hand om sjuklingen! Så klart man ska försäkring! Ultraviktigt! Skickar spinnhealing i massor! NosPuss Wikki

Klosterkatterna sa...

En så hemsk, hemsk vecka ni haft! Och stackars Pelle, som blev så sjuk... undra på att matte också blev närapå sjuk, för det blir de braiga mattarna och hussarna när deras katter insjuknar. Vi lovar att be Skaparkatten att hjälpa Pelle bli frisk, och vi skickar så mycket spinnhealing och kurrterapi vi kan härifrån.

Tass från Imma och de andra klosterkatterna.

Pelle sa...

Aj aj, Läbbiga stället är inte kul! Men så bra att Pelle mår bättre nu, så lite nytta gjorde där borta fast medulinerna gjorde illa Pelle. Sån där försäkring e jättebra säger min matte med(Jag fick ju också ont i magen förut, opereras och fick stanna på Läbbiga Stället i flera dagar)