2009-02-03

Det jamas...

Det jamas något om att det var en slö dag igår! Sover man hela dagen blir man pigg på kvällen/natten! Det liksom pirrar i morrisarna, rycker i svansen och kryper i kroppen.
Då går jag och konfererar lite med kollegorna och buffar och puffar lite så dom vaknar till liv. Retas kanske lite, tuggar lite på Minus svans eller stoppar in nosen i Pelles öra! DÅ kan det starta ett KATTRACE!
Vet ni vad ett kattrace är?
Vi slår upp i Svenska Kattedemins Ordlista och får lära oss följande:

Kattrace, den företeelse som startar vid 23.30 varje kväll, då katten/katterna rusar runt i huset och allt som råkar vara i vägen flyger omkring. Mattor, dukar och blomkrukor bör ha förankrats med dubbelhäftande tejp. Om matte och husse skulle råka ligga i sina sängar, ska alltid kattracets sträckning löpa över sängarna, runt i sängkläderna några varv och sedan vidare ner på golvet, innan husse/matte hinner reagera.
Kattracet, även lokalt kallat kattfnatt, varar ca 15-30 minuter oftast beroende på hur många katter som racar(obs uttalet [ rejsar ] )


Så nu vet ni vänner!
Tass för idag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej jag komer å är me på rejset nån kväll!
nospuff från wilmer X

Unknown sa...

Det var en utförlig beskrivning av kattrace. Du är kanske också en nosolog. Jag ska se om jag hittar min ordlista nånstans. *mutter*